Insider’s guide om datadriven städning

Läs vår guide om hur den nya utvecklingen inom fastighetsskötsel kan förverkligas i ditt företag. Du får praktiska råd och insikter, kundcase och jämförelser med andra branscher.
Ladda ner PDF

Vad är datadriven städning?

När städpersonalen och städledarna får information i realtid om städbehoven, förändras själva logiken för hur städningen kan utföras. I en komplex anläggning som en idrottsarena eller en flygplats förvandlas koordineringen från en frustrerande gissningslek till en faktabaserad precisionssport. Välkommen till en ny tidsepok med datadriven städning.

82 %

 
skulle definitivt rekommendera
Tork EasyCube® till andra
 
 *Oberoende studie som har undersökt kundnöjdheten med Tork EasyCube
 
 
 
 
 
”Den största styrkan med Tork EasyCube® är att den är tidsbesparande”
 
 
 
 ”Tork EasyCube® ger oss information i realtid, vilket hjälper oss att optimera våra resurser”

Önskar du ett lyft för ditt företag med datadriven städning?

Anmäl dig till en gratis konsultation, skräddarsydd för ditt företag

Anmäl dig nu

Kontakta oss

Skriv in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ange en giltig e-postadress
Skriv in namn på företag
Skriv in telefonnummer
Skriv in ditt meddelande
500  
Vänligen fyll i recaptcha
Vi ber om dina kontaktuppgifter via det här formuläret, så att vi kan besvara din förfrågan via e-post. Läs våra användarvillkor och vår personuppgiftspolicy för ytterligare information om hur vi skyddar och hanterar de uppgifter du lämnar till oss.
Bekräfta att du har läst användarvillkoren och informationen om hur vi hanterar personuppgifter.

Tack!

Stäng

Hur kan datadriven städning gynna ditt företag?

Med realtidsinformation om det faktiska städbehovet kan städverksamheten förbättras dramatiskt på tre olika sätt:
1

Att ge din personal maximal effektivitet

Att veta exakt vad som behöver göras betyder att ingen tid slösas bort. Mer tid betyder att personalen kan göra det lilla extra under städningen. Städledarna kan känna sig säkra på att inget har missats och analysera information över tid för att förbättra planeringen, inköpen och logistiken.
2

Öka personalens engagemang

Personalen är din värdefullaste tillgång. Arbetet känns meningsfullt när de vet att varje moment spelar roll, och bättre kontroll betyder mindre stress och en bättre balanserad arbetssituation.
3

Sätt en ny nivå för kundtillfredsställelse

Datadriven städning möjliggör högre kvalitet – inga fler tomma dispensrar och ostädade ytor. Istället blir det möjligt att eliminera klagomål och radikalt förbättra kundtillfredsställelsen.

1,12

miljoner kvadratmeter butiker och underhållning

3 500

besökare i genomsnitt per dag i varje toalettutrymme

68

toalettutrymmen

487 toalettbås 

417 tvättställ

Datadriven städning lägger grunden till en shoppingupplevelse i världsklass

Dubai Mall är ett av världens största och mest storslagna köpcenter. Pressen på fastighetsskötseln är konstant för att upprätthålla dess fläckfria image. Köpcentret går nu över till datadriven städning med Tork EasyCube®. Vi talade med Andrea Deutschbein, Facility Management Director, Dubai Mall om betydelsen av datadriven städning för verksamheten:

Varför är städningen så viktig?

Vi är inte bara ett köpcenter, utan också en global attraktion med miljontals besökare. Alla som besöker köpcentret använder ett toalettutrymme minst en gång. Lukt eller ostädat intryck skulle direkt påverka människor och även minsta brist kan få stora konsekvenser för anseendet.

Vilka var dina utmaningar tidigare?

Samordningen av våra städningsaktiviteter med besöksflödet fungerade inte så väl som vi ville. Även om golv och andra ytor var oklanderliga, fick vi ofta klagomål på saker som tomma dispensrar eller papper på golvet.

Vilka har effekterna blivit så här långt av att jobba med Tork EasyCube?

Vi är fortfarande i pilotfasen med har redan sett en mängd olika fördelar. En stor underlättande faktor är att vi kan reagera direkt om problem uppstår, som tidigare riskerade att leda till klagomål. Vi har inte fått ett enda klagomål på tomma dispensrar sedan Tork EasyCube installerades. Tack vare information från Tork EasyCube kan vi se vilka toalettutrymmen som behöver ses över och vilka som inte behöver det. Detta har verkligen påverkat effektivitet och arbetstid, då det frigör tid som städpersonalen kan använda till annat.

Hur har er personal reagerat på datadriven städning?

När man börjat arbeta med systemet kan man inte föreställa sig att gå tillbaka och vara utan det. Vår städpersonal var redan tidigare välutbildad och välutrustad, men med hjälp av realtidsinformation kan de agera med större säkerhet och precision och deras roll betraktas mer seriöst.

Behåll ledningen i spelet med Tork EasyCube

Tork EasyCube® är en mjukvara för fastighetsskötsel som förser ditt team med information om städbehov, låter dem se exakt vad som behöver göras, när och var, på en surfplatta. Resultatet är effektivitet, engagemang bland personalen och kundtillfredsställelse på en helt ny nivå. Tork EasyCube innebär redan en omvandling av hur våra kunder i Europa, Nordamerika och Oceanien arbetar.
1

Sensorer i dispensrarna och besöksräknare mäter påfyllningsnivåerna och antalet besökare i realtid

2

Med information i realtid i en lättanvänd applikation kan städpersonalen reagera på vad som behöver göras och när och var det behövs

3

Enkla analyser och omedelbar översiktav lokalerna hjälper städledarna att hålla kontroll, planera och göra uppföljningar snabbare och enklare

Praktiska råd vid övergången

Erfarenheter från kunder som redan har gått över till datorstödd städning

Bedöm utmaningarna

Vad har avgörande betydelse för att lyckas med er verksamhet och vad behöver förbättras? Utvärdera er verksamhet för att sätta fingret på alla frågeställningar ni vill tackla.

Involvera viktiga intressenter

Övergångar till nya arbetssätt påverkar organisationen på alla nivåer. Särskilt städpersonal som kommer att använda lösningen bör involveras tidigt för att säkerställa enklare genomförande.

Välj rätt leverantör

Sök upp en pålitlig leverantör med beprövade lösningar som har gett verklig effekt i verksamheten hos andra kunder.

Begär en demonstration

Se till att avsätta tillräckligt med tid för att förklara lösningen så att personalen utnyttjar sin potential helt och bidrar med största möjliga effekt för verksamheten.

Sätt specifika mål

Vad vill du uppnå med datorstödd städning? Specifika mål och prioriteringar ger möjlighet att inrikta de inledande satsningarna på det som är viktigast.

Stöd alla under genomförandet

Tänk på vem som kommer att använda den nya lösningen i vardagen. Du kan till exempel tro att alla känner sig bekväma med att använda smarta mobiltelefoner och surfplattor, men det är inte alltid så. Ha en fortlöpande dialog med användarna så att de får rätt stöd under hela genomförandet.