Utbildning i handhygien

Utbildning i handhygien

Korrekt utförd handhygien anses vara ett av de viktigaste sätten att förhindra och kontrollera infektioner inom vården. Vår utbildning, som grundar sig på WHO's fem moment för handhygien, hjälper dig och din personal att träna på och förbättra vart och ett av dessa kritiska moment – i en virtuell verklighet.
Förbättra din handhygien i en virtuell verklighet

Förbättra din handhygien i en virtuell verklighet

Tork VR Clean Hands Training and Education är ett roligt och interaktivt spel som har utvecklats särskilt för att göra handhygienträning mer engagerande och inspirerande. Ta rollen som sjuksköterska eller läkare och sätt på dina VR glasögon,aktivera handkontrollen - så är du redo att börja ett nytt skift på den virtuella avdelningen på sjukhuset. Genom ett antal verkliga situationer får du träna på vart och ett av WHO's fem moment för handhygien – med dina egna händer. Gick det inte bra att följa riktlinjerna första gången? Ge det ett nytt försök så har du snart fått perfekta rutiner för handhygien – både i den virtuella och i den verkliga världen.

VR-glasses_800x200.jpg  


Ladda ner appen 

Allt du behöver för att komma igång är en VR-kompatibel smartphone, VR glasögon med fjärrkontroll eller liknande för att styra spelet och Tork VR träningsapp. Appen är tillgänglig att ladda ner via AppStore och Google Play. 
För Iphone/IOS rekommenderar vi: Merge VR glasögon (fjärrkontroll behövs inte, du klickar på själva headsetet för att styra spelet), https://www.amazon.com/Merge-Goggles-Augmented-Adjustable-Comfortable/dp/B015CD6NVE
För Android-telefoner: Det finns ett stort urval VR glasögon att välja mellan beroende på vilken telefon du har. Merge VR glasögon fungerar väldigt bra men väljer ni en annan typ av glasögon behövs oftast en Bluetooth VR-fjärrkontroll för att styra spelet. 
 
Hur man laddar ner
 
 1. Kontrollera att du har VR glasögon som fungerar ihop med din smartphone
 2. Ladda ner appen till din telefon via AppStore eller GooglePlay
 3. Anslut fjärrkontrollen till din telefon via Bluetooth
 4. Starta appen och placera din smartphone i dina VR glasögon
 5. Justera och kalibrera
 6. Stig in i din virtuella värld och välj om du vill spela som sjuksköterska eller läkare
Virtuell verklighet ger djupare inlärning

Virtuell verklighet ger djupare inlärning

Den virtuella verkligheten gör inte bara utbildningen rolig och engagerande, den är också mycket effektiv när det gäller att förändra beteende. Forskning visar att vi bara minns 10 % av det vi läser, 20 % av det vi hör och 30 % av det vi ser. Men när vi utför eller simulerar en handling kommer vi ihåg upp till 90 %.
Utbildning baserad på aktuell forskning

Utbildning baserad på aktuell forskning

Tork VR utbildning är baserad på WHO's riktlinjer för handhygien i vården. För att göra den till ett effektivt verktyg för att förändra beteende och förbättra följsamheten för handhygien har vi utvecklat spelet i nära samarbete med universitetssjukhus, beteendevetare och andra experter.

vr-training-icon-800x500.jpg

Visste du att:

 • 1 av 4 anställda inom vården är osäkra på om deras handhygien uppfyller kraven.
 • 8 av 10 skulle vilja få bättre utbildning om handhygien.
 • Aktuell utbildning anses vara alltför teoretisk, tråkig och passiv.
 • 1 av 2 vill att utbildning om handhygien ska baseras på fakta och aktuell forskning.
 • Nästan 1 av 5 tycker att det är mycket viktigt att utbildningen är interaktiv, rolig och engagerande.


  

Kontakta oss och få en demo!