Furviks djurpark och tivoli

Tork EasyCube har förändrat allt

Tork EasyCube® har inte bara gjort städarbetet trevligare utan nu är besökarna mer nöjda med Furuviksparkens toalettutrymmen än någonsin tidigare. ”Jag har haft möjlighet att lägga mindre tid på att leda städningen och samtidigt faktiskt haft mer kontroll”, säger parkens supportchef Kajsa-Lotta Halvarsson.

Furuvik2.jpg

Furuviksparken erbjuder allt från kameler och vattenrutschkanor till berg- och dalbanor och en konsertscen och är en populär plats där familjer kan samlas och njuta av den korta, intensiva svenska sommaren.


Furuvik3.jpg

Den här säsongen har ett nytt verktyg hjälpt Furuviksparken att uppnå ett genombrott avseende kundnöjdheten med parkens toalettutrymmen. Tack vare Tork EasyCube har Furuviksparken uppnått kundnöjdhetsmålet för toalettutrymmen 46 % oftare under 2016 än under föregående år – trots att man höjde målen.


Furuvik4.jpg

Tork EasyCube™ är en digital tjänst med  uppkopplade dispensrar och besöksräknare för att tillhandahålla realtidsinformation om vad som behövs och när.


Furuvik5.jpg

”Ju fler uppgifter man slutför, desto gladare blir man, säger Malin Blom, städare på Furuviksparken (till höger). Systemet har sparat oss så mycket tid att vi även har kunnat städa på kontoren och vara extra noggranna med städningen i våra toalettutrymmen. Vi har fått mycket beröm från besökarna.”


Furuvik6.jpg

”Parkpersonalen anropar städteamet via en walkie-talkie om de får höra  att det är slut på papper eller tvål i ett toalettutrymme. Förra säsongen anropade vi dem minst tre gånger om dagen, men i år behövde vi endast göra det fem gånger på hela sommaren, säger Kajsa-Lotta Halvarsson.


Furuvik7.jpg

Gruppchefen för Furuviksparkens städteam, Elvira Ivarsson, betonar den inverkan som tjänsten har på städarnas arbetsliv:
”Tork EasyCube har varit utmärkt för lagandan – det finns ingen anledning att diskutera var man ska städa när man har tillgång till alla fakta. Och genom att hålla ett öga på surfplattan kan man faktiskt koppla av på riktigt under rasterna. Med Tork EasyCube vet du att du har kontrollen.” 


Furuvik8.jpg

Tork EasyCube har visat sig vara ett praktiskt verktyg för affärsutveckling. Kajsa-Lotta Halvarsson har använt data från Tork EasyCube för att kartlägga trafiken i parkens toalettutrymmen. Nu kommer ledningen för Furuviksparken att investera i fler toalettutrymmen och anpassa parkens skyltar för att styra besökarna mer effektivt.


Furuvik9.jpg

Kajsa-Lotta och städteamet kan inte tänka sig att gå tillbaka till att arbeta utan Tork EasyCube:
”Vi sparar flera timmar om dagen tack vare Tork EasyCube. Tjänsten har förändrat allt: med avseende på effektivitet är det knappt jämförbart med hur det fungerade tidigare.”

Ta reda på mer om Tork EasyCube.

Jag har haft möjlighet att tillbringa mindre tid på att leda städningsarbetet och samtidigt faktiskt fått mer kontroll.

Kajsa-Lotta Halvarsson

Furuviksparkens supportchef