LaplandHotel_HRC_Original_5200x3500.jpg

Gåtfulla Lappland möter stadens puls

På Lapland Hotel Tampere kan du njuta av Lapplands mystik mitt i staden.

Lapland Hotels öppnade sitt första hotell söder om polcirkeln i september 2015. Hotellkedjan ville expandera söderut och Tammerfors erbjöd en levande stad med mängder av evenemang, mässor och mål för nöjesresor. Hotellet har ett utmärkt läge, alldeles intill järnvägsstationen och Tammerforshuset, stadens stora konsert- och kongresscenter. Hotellet tar fram Lapplands magi genom att kombinera mörka färger och lyxiga material i inredningen av de 141 rummen.
 
En tydlig vision som utgångspunkt
LaplandHotel_HRC_2_article_300x300.jpg
”Temat för hotellet var klart från början; människor har en positiv bild av Lappland. I inredningen av hotellet har Lappland förts till Tammerfors på ett varsamt sätt. Det lappländska temat syns i konferenslokalerna och hotellrummen, men också på menyn i restaurangen Dabbal”, säger Janne Mönkkönen, hotelldirektör på Lapland Hotel Tampere. Rummen, som är individuellt utformade för att tillgodose gäster med krävande smak, lämpar sig för såväl affärsresenärer som turister. Och restaurangens meny erbjuder den äkta smaken av Lappland. Jaana Ekman från Visionary Design Partners var ansvarig för inredningsdesignen, medan Lapland Hotels själva svarade för renoveringen. 
 
Kombinerar det praktiska med det eleganta
Den eleganta och mysiga designen är också synlig i toalettutrymmena. Materialvalen gör att toalettutrymmena både förblir och ser rena ut. För att skapa en funktionell utformning måste det finnas tillräckligt med utrymme som gör att rengöringen är enkel, och utrustning som är lätt att använda och underhålla. Rätt val av design ger harmoni utan alltför mycket kontrast. ”Förutom utseendet är det viktigt för oss att även toalettutrymmena är lätta att hålla rena. De ska inte bara användas av hotellets gäster, utan även restaurangens och konferensavdelningens gäster – så de måste vara både funktionella och eleganta”, säger Mönkkönen.
 
LaplandHotel_HRC_4_article_300x200.jpgTork Image Design-dispensrar i fokus
De dispensrar i rostfritt stål från Tork Image Design som valdes för hotellet är designade för miljöer av hög klass. De exklusiva dispensrarna har en mycket funktionell och elegant design. ”Den nya produktlinjen från Tork passade oss perfekt, både vad gäller funktion och utseende. Samarbetet med Tork fungerade bra, de var engagerade och gav oss förslag på vad som passade för våra utrymmen och vår miljö. Produkterna motsvarade också våra behov, de fungerar bra och är av hög kvalitet”, avslutar Mönkkönen.
 
För att få inspiration, besök vårt Tork Image Design showroom

 
 
 
 
Länk speciellt för arkitekter: 
Ladd ner Tork Image Design Line som BIM-objekt här!
Det gör det enkelt att visualisera dispensrarna i dina ritningar som 3D modeller.

Temat för hotellet var klart från början; människor har en positiv bild av Lappland. I inredningen av hotellet har Lappland förts till Tammerfors på ett varsamt sätt. Det lappländska temat syns i konferenslokalerna och hotellrummen, men också på menyn i restaurangen Dabbal.

Janne Mönkkönen

Hotelldirektör på Lapland Hotel Tampere