Johannesviks_camping_original.jpg

Ett smart val - för en cool camping

Lägre förbrukning, inga stopp i avloppen och mindre jobb för städpersonalen. På den året-runt-öppna campingen på Johannesvik har valet av Tork SmartOne® blivit en del av ett rent och fräscht framgångsrecept.

Sedan 1957, har semesterfirare kommit till campingplatsen vid havet strax utanför Smögen. Dåtidens tältare och fåtaliga husvagnsägare njöt av sol och bad omgivna av kohagar. I dag har Johannesviks Camping brett ut sig och erbjuder plats för 1500 gäster mellan klippor och vikar. 
 
Undersökningar visar att hygien och renlighet är något av det allra viktigaste för att en campingplats ska få höga betyg av gästerna. Sara Engegren, personalansvarig på Johannesviks Camping, bekräftar trenden. - Folk reser allt mer och det har blivit enkelt att ta sig runt världen. Samtidigt blir kraven högre. Människor vill ha samma service och standard vart de än kommer. Att hålla rent och fräscht i servicehusen med kök, duschar och toaletter är A och O. Möter vi inte gästernas förväntningar så påverkar det uppfattningen om hela campingen. 
Tork SmartOne Dispenser Toalettpapper.jpg

Johannesvik valde Tork som leverantör för många år sedan och har alltid varit nöjda. Tillfälliga tester av andra leverantörer har inte slagit väl ut. - Vi gjorde ett försök med ett annorlunda toalettpapper som marknadsfördes som extra fint, men det fungerade inte alls. Det blev stopp i avloppet, så det experimentet blev inte långvarigt. Vi bytte tillbaka till Tork direkt. Ändå fanns viljan att prova något nytt kvar. När ett av de sju servicehusen skulle renoveras valde Sara och hennes kollegor att byta ut det traditionella toalettpappret mot Tork SmartOne® med hög kapacitet och utmatning av ett ark i taget. - Vi hade själva sett Tork SmartOne® när vi varit ute och rest och gillat det. På en mässa fick vi höra mer om fördelarna och bestämde oss för att byta system i ett av våra servicehus i samband med renoveringen.
 
Enstaka gäster var först tveksamma till toalettpapper i ark, men det vände snart. Och efter en säsong med Tork SmartOne® är fördelarna uppenbara. - Förbrukningen har minskat rejält sedan vi bytte till Tork SmartOne®. Vissa människor tar ju metervis med toalettpapper av gammal vana, nu tar de inte mer än de behöver. Det märks tydligt att vi inte behöver fylla på lika ofta. Att det nya pappret dessutom löser upp sig snabbt har också underlättat servicepersonalens arbete. - Vi har inte haft ett enda stopp i de toaletterna under hela sommaren. Det är ett stort extra plus.

Campingplatsen är öppen året runt men de allra flesta gästerna kommer förstås under sommarens högsäsong. Då växer personalstyrkan från fem personer till över 40. - Att systemen är enkla är viktigt för oss. Säsongspersonalen har tillräckligt mycket att lära sig varje år, därför behöver vi enkla rutiner och dryga produkter som räcker länge. Att vi kan sätta i två rullar i varje dispenser betyder att vi inte behöver fylla på lika ofta nu. Allt som underlättar hanteringen är guld värt. Men det är inte bara Tork SmartOne® som har visat sig minska förbrukningen. Även skumtvålen från Tork har blivit en riktig succé. - Det går bara åt en bråkdel så mycket tvål idag. Och det beror inte bara på att skumtvålen är drygare än den flytande tvålen. Förr hände det att enstaka gäster passade på att fylla på sina egna tvålflaskor från våra dispensrar. Då tog den förstås slut på nolltid. Med skumtvål är det omöjligt. Så idag har vi bara skumtvål överallt. Den är så bra!
Tork Dispensesr Skumtvål.jpg
Det är uppenbart att de ansvariga för Johannesviks Camping är beredda att göra det där lilla extra för att skapa en fräsch miljö för sina gäster. Både inomhus och utomhus. Med funktionella produkter från Tork har det blivit lite enklare.

Förbrukningen har minskat rejält sedan vi bytte till Tork SmartOne®

Sara Engegren

Personalansvarig, Johannesviks camping