Sjomagasinet_Original_5200x3500.jpg

Restaurang Sjømagasinet – fisk, skaldjur och fokus på design

Restaurang Sjømagasinet på Tjuvholmen i Oslo är ett kulinariskt centrum för fisk och skaldjur, men också en mötesplats med fokus på inredningsdesign. Därför valde Sjømagasinet den prisbelönade dispenserserien Tork Image Design.

Sjomagasinet_article_a_300x200.jpg
 
Det välkända Sjømagasinet på Tjuvholmen är samtidigt en cateringbutik, en butik för fisk och skaldjur och ett centrum för matlagningskurser. Restaurangens fantastiska läge vid havet gör att solljuset reflekteras mjukt i restaurangens innertak och ger ett naturligt ljusspel som förstärker närheten till havet. Arkitekten Thomas Ness på Radius Design fick i uppdrag att formge Sjömagasinet med utgångspunkt från gästerna. Med inspiration från havet och havsbottnen har alla rum i restaurangen inretts med den moderna dispenserserie Tork Image Design.
 
Sjomagasinet_article_c_300x300.jpg
– Tork Image Design har ett rent och modernt utseende och passar i restaurangens alla utrymmen, från matsal och kök till toalettutrymmena. Den matchar temat i interiören, vilket är viktigt för oss. I samarbete med Thomas Ness ville vi försäkra oss om att interiören återspeglade Sjømagasinet som ett centrum för fisk och skaldjur, säger Frode Laupsa, biträdande kökschef på Sjømagasinet.
 
Prisbelönt design
Sjomagasinet_article_b_200x300.jpgFunktionalitet, hygien och design är viktigt när Tork utvecklar nya produkter. I en undersökning* utförd av SCA för Tork 2015 tyckte endast sex av tio respondenter att produktkvaliteten på restaurangers toalettutrymmen motsvarade deras förväntningar. För att möta gästernas höga krav utvecklades Tork Image Design – en elegant dispenserserie för utrymmen med inriktning på design. År 2015 belönades Tork Image Design med CMS Purus Award – ett pris för design, funktionalitet och innovativt tänkande.
 
BIM-objekt klara för ditt designprojekt
För att göra det enkelt för dig att använda Tork Image Design i ditt designprojekt finns dispensrarna som BIM-objekt för ArchiCAD, AutoCAD, Sketchup och Revit.
 
Call to action:
 
Fakta om Tork Image Design:
- Den prisbelönade serien Tork Image Design har en ytfinish i rostfritt stål
- Utvecklad för utrymmen med inriktning på design: kontor, hotell, spa och restauranger
- Finns med såväl sensordrivna som manuella dispensrar 
 
 Fakta om Sjømagasinet:
- Restaurang och besökscentrum med inriktning på fisk och skaldjur som öppnade 2009
- Arkitekt: Thomas Ness, Radius Design
- Erbjuder lunch, à la carte och fast meny 
- Säljer färska varor från havet från sina fisk- och skaldjursdiskar
- Anordnar kulinariska seminarier och konferenser
 
 
 
* Enkäten skickades ut i samband med en Google Glass-undersökning genomförd av SCA för Tork. Undersökningen gick ut på att studera besökarnas ögonrörelser och vad som väcker deras intresse på restaurangen. Efter undersökningen skickades enkäten ut till 3 000 respondenter i Europa för att komplettera resultatet av undersökningen.