Testimonials_Essential_original.jpg

Ett test som alla var beredda att göra

Barnsliga upptåg inspirerar till veckor av tester. Studenter, lärare, administratörer och vaktmästare är redo för en förändring.

Resultatet var en stor succé: Grundskolan i Wiehl och skolcentret i Bielstein har utrustat sina toaletter med Tork SmartOne® toalettpapperssystem.
 
Dåliga hygieniska förhållanden är definitivt inte ovanligt på skolor. Vandaliserade toaletter, stopp i avloppet och slängda pappershanddukar orsakar huvudvärk för många. Toalettpapper som orsakade stopp i avloppet och översvämmade toaletter var en del av vardagen på både gymnasiet och grundskolan i Wiehl, vilket till slut ledde till att barnen fick hämta toalettpapper personligen hos vaktmästaren. Skolledningen bestämde att det inte kunde fortsätta på samma sätt och valde därför att testa dispensersystemet Tork SmartOne® som ett alternativ till traditionella toalettpappersdispensrar med jumborullar. Den helt förslutna konstruktionen sätter stopp för barnsliga upptåg, eftersom pappret är skyddat på insidan. Inte nog med att den här lösningen är hygienisk, ekonomisk och motverkar skadegörelse – den minskar dessutom pappersförbrukningen med upp till 40 % jämfört med traditionella dispensersystem. Barnen kan bara ta ett ark i taget. Det gör det betydligt svårare att medvetet orsaka stopp i toaletten och hindrar även onödigt svinn av toalettpapper. Skolorna var så imponerade av de vandalsäkra och ekonomiska dispensrarna i testet, att de utrustade alla sina toalettutrymmen med produkter från Tork. Förutom SmartOne®-dispensrarna använder skolorna även Tork Matic® Dispenser Handduk på rulle och Tork Dispenser Flytande Tvål.
 
Ett system med många fördelar
 
”De nya dispensrarna har varit till nytta för både eleverna och skolorna”, säger skolornas ledning. ”De förslutna dispensrarna innebär att vi nu kan fylla på skoltoaletterna med produkterna utan att riskera att rullarna hamnar i toaletterna igen. Det gör det också mycket trevligare för eleverna att gå på toaletten igen”. Beslutet påverkades även av de stora besparingarna som kunde göras med dispensrarna och den förbättrade hygienen och renligheten. De handduks- och tvåldispensrar som testades fick också höga poäng inom dessa områden. Tork Matic® Dispenser Handduk på rulle fick poäng som ett hygieniskt och ekonomiskt alternativ med utmatning av ett ark i taget, medan den utvalda tvåldispensern från Tork för flytande tvål stack ut för sin robusta design och höga kapacitet. Sammanfattningsvis: De nya dispensrarna minskar kostnaderna och risken för skadegörelse samtidigt som de förbättrar hygienen och tillfredsställelsen för alla involverade, från elever och skolledning till vaktmästare och städpersonal vars arbete blir märkbart lättare med dessa nya system.
 
1 Siffrorna bygger på intern undersökning i europeiska länder med 7 729 användare. Standard Lotus Professional® Maxi Jumbo jämfört med SmartOne® Mini Dispenser med dubbla rullar. Minskning beräknad i kvadratmeter papper per besök.

De förslutna dispensrarna innebär att vi nu kan fylla på skoltoaletterna med produkterna utan att riskera att rullarna hamnar i toaletterna igen.

Wiehls grundskola, Wiehl, Tyskland