Färre städrundor tack vare Tork EasyCube® på Unilevers huvudkontor

En minskning av antal städrundor från 90 till 68 per dag, 100 % tillgänglighet av toalettpapper, tvål och handdukar samt ökad kundnöjdhet – allt detta har uppnåtts på Unilever i Hamburg med det nya facility management-systemet, Tork EasyCube®.

Unilever_MarcMrotzek_700x467.jpg
Unilever-kontoret består av 38 000 kvadratmeter fördelat på nio våningar med arbets- och kontorsutrymmen. En vanlig veckodag använder upp till 5 000 besökare byggnadens toalettutrymmen. Fastighetsteamet från Sodexo arbetar med behovsanpassade städprogram och förlitar sig på realtidsdatan från Tork EasyCube®. 
 
Unilever_ServiceE_700x467.jpg
Tack vare Tork EasyCube® kan Ralf Möller, chef på Sodexo, och hans team få databaserad information om faktisk användning av utrymmena: ”Den här tjänsten visar exakt var vi behövs. Det betyder att vi inte längre behöver göra saker i onödan,” förklarar Möller. Detta har gjort det möjligt att byta från ett statiskt städschema till datadriven städning. Det sparar tid och insatser som kan investeras i andra städuppgifter.
 
Unilever_ServiceD_700x467.jpg 
”Vår högsta prioritet är att säkerställa att våra lokaler uppfyller högsta möjliga standard för våra anställda. Med Tork EasyCube® har vi uppnått detta och samtidigt blivit betydligt mer effektiva. Våra förväntningar har definitivt överträffats,” säger Rainer Ringler, Workplace Services, Unilever.
 
Unilever_ServiceB_700x467.jpg
Tork har utrustat anläggningen med dispensrar och anslutit enheter med sensorteknik. Tack vare digital intelligens samlar sensorer in information om påfyllningsnivåer och besökstrafik. Denna information görs sedan tillgänglig i realtid via en webbapplikation. Med hjälp av Tork EasyCube® har facility management-teamet lyckats öka tillgängligheten av tvål, handdukar och toalettpapper till 100 %.
 
Unilever_ChristianeDoms_700x467.jpg 
”Vi har enbart fått positiv feedback på skötseln av våra toalettutrymmen och har kunnat nå alla uppsatta mål. Tack vare information i realtid om städbehov kan vi utföra våra städrundor mer effektivt. På så sätt undviker vi inte bara onödiga kontrollrundor utan ligger också ett steg före tack vare behovsanpassad städning,” säger Christiane Doms, Site Manager på Sodexo.

Tork EasyCube® har gjort det möjligt för oss att förbättra kundnöjdheten och öka vår effektivitet.

Marc Mrotzek

Chef för Städning & Infrastruktur, Sodexo.