Tork_and_Sustainability_orginal - Copy.jpg

Hållbarhet

Hållbarhet i fokus

Vi anser att hållbarhet inte är en framgång förrän det stöder och tillför mervärde till din verksamhet. Det är därför vi arbetar tillsammans med dig för att identifiera behov och utveckla produkter och tjänster för att förbättra din verksamhet. Vi har inte bara hållbarhet i fokus när det gäller planeten, utan även när det kommer till dina intäkter, anställda och intressenter.
 
Tork handlar om en förståelse för våra kunders behov och om att ge dem produkter och tjänster som hjälper dem att fokusera på det som är viktigast för deras verksamhet. Hållbarhet är en integrerad del av det och av allt vi gör. 

Allt handlar om att skapa kundvärde.

Vår strategi för hållbarhet är inte bara miljömässig, utan även mänsklig och samhällsenlig. Vi går längre än att säkerställa efterlevnad, reduceringar och ökad effektivitet för att investera i det som verkligen är värdefullt: hur vi kan förbättra din verksamhet. Oavsett om ditt fokus är gladare personal eller större vinst, kan Tork hjälpa dig att uppnå dina mål. För att göra det fokuserar vi på att hållbarhet ska fungera i praktiken, genom innovation och partnerskap. 

Hållbarhet ligger till grund för våra innovationer

Vi börjar med det våra kunder behöver, för att säkerställa att vi verkligen får hållbarhet att fungera för dem. Vi fortsätter sedan med att involvera våra kunder under hela utvecklingen genom studier i realtid, produkttester och förbättringsprocesser. Vi gör till exempel det dagliga arbetet enklare och mer effektivt för städpersonal med smarta lösningar och tjänster såsom Tork Easy Handling™ och Tork EasyCube®, som sparar både pengar och insatser.
 
Life Cycle Assessment (LCA) är också en viktig del vid utvecklingen av alla nya produkter från Tork. Vi tar med andra ord fullt ansvar för allt, från inköp av råvaror till produktion och slutligen kundens avfallsåtervinning. Därför behöver du aldrig oroa dig för de miljömässiga aspekterna för någon produkt från Tork.

Partnerskap är en viktig strategi

Att testa våra produkter och tjänster med våra kunder och slutanvändare innebär att vi kan vara säkra på att de fungerar i praktiken. Vi arbetar tillsammans med andra i vår industri för att sluta cirkeln, som till exempel med våra initiativ ”avfall till resurs” (”Waste to Resource”). Vi samarbetar även med forskare och yrkesverksamma för att öka våra egna och andras kunskaper om bästa praxis för hållbarhet och hygien (som till exempel med Tork Green Hygiene Council i Nordamerika).
 
Vi kontrollerar också att våra produkter möter de högsta hållbarhetskraven genom att arbeta med de mest pålitliga tredjepartsorganisationerna inom miljömärkning. Som ett globalt varumärke är vi stolta över att erbjuda hållbart certifierade alternativ i hela organisationen, så att det är lättare för dig att välja produkter som är miljövänliga, säkra och som har rätt kvalitet.

Ansvar genom hela leveranskedjan ...

Essity lägger grunden för vårt hållbarhetsarbete genom att agera som en ledare inom industrin inköp och logistik. Företagets strategi är baserad på en hållbar affärsmodell där värdeskapande för människor och natur jämställs med tillväxt och lönsamhet. Denna hållbarhetsstrategi har fått flera erkännanden i form av utmärkelser och omdömen. Läs mer här om hur Essity arbetar efter tydligt satta mål för både människor och miljö.
 
Eftersom vi är en del av Essity tar vi fullt ansvar för hela leveranskedjan, inklusive för alla våra leverantörer. Essity har en väletablerad och reviderad global inköpspolicy för råvaror, inklusive de som används för Tork. Endast hållbara fibrer från ansvariga källor används i produkter från Tork.

… och längre

Det gör att innovationer från Tork kan utvecklas ytterligare. Vi går längre än att vara transparenta om det vi gör och söker aktivt partnerskap och samarbete. Vi fokuserar på hela värdekedjan, inte bara resurseffektivitet, och strävar efter att minska din energianvändning, inte bara vår egen. Vi bryr oss om dina anställda, som om de vore våra egna.
 

Hållbarhet i fokus.


Skriv ut Ladda ner