christmas_tablesetting_original.jpg
Dukning

Duka med julstämning

2017/11/23

December är en enda lång nedräkning till en av årets mest efterlängtade, men också hektiska, högtider. Därför är det extra viktigt att skapa stunder då en kan lägga allt som har med julstress och shopping att göra åt sidan (om så för en liten stund). Stunder då dina middagsgäster kan koppla av och fokusera på viktigare saker i livet: Som familj, vänner och god mat till exempel. Börjar julstämningen infinna sig?

Att juldekorera är alltid kul. Det finns gott om traditioner, med samtidigt generöst med utrymme för kreativitet. Därför har vi valt att utgå från ett klassisk julfirande, men med gott om lekfulla tvister.
 
Börja med vitt – addera sedan färg
Vita middagstallrikar bidrar till ett ljust och fräscht första intryck. Addera sedan en rustik känsla med hjälp av naturliga material – i vårt förslag föll valet på amaryllis, grön kuddmossa och minigranar i krukor.
 
Så får du amaryllisen att hålla längre 
Amaryllis är en perfekt växt när du vill ha låga buktetter på bordet. Du kan också låta de långa stjälkarna sitta kvar, och hänga buketterna hänga upp och ned från taket. Då kommer de att hålla i veckor. Grön kuddmossa i glasskålar är också en perfekt lösning som skapar gröna dekorativa öar på middagsbordet.
 
Ett juligt partytrick
Servettvalet för kvällen blir Tork LinStyle® middagsservetter i rött och vitt. Med sin karaktäristiska linnekänsla är LinStyle®-servetten betydligt mjukare och kraftigare än vanliga pappersservetter. Det ger en lyxig linnekänsla, utan att du ska behöva tvätta och stryka. De röda middagsservetterna är finurligt vikta som eleganta smällkarameller – ett kreativt partytrick med plats för en liten godsak inuti.
  
God jul!
tork winter 2017 14044.jpg
 
Så gör du en Tork LinStyle®-smällkaramell:
1. Vik upp en röd Linstyle® Middagsservett och placera den på en plan yta.
2. Lägg lite godis, mörk choklad eller en liten present i en pappersrulle.
3. Rulla försiktigt in innehållet i servetten.
4. Knyt i båda ändar med naturfärgade snören.
5. Du kan även dekorera smällkaramellen med gröna blad och/eller en liten trädetalj.
 
Söker du inspiration till fler kreativa servettvikningar?
På Tork Sveriges Youtube-kanal hittar du mängder av nya, inspirerande instruktionsvideor på hur du kan vika kreativt med Tork LinStyle. Kolla in resultaten här!
 
Tork-produkter i dukningen:
Tork LinStyle® Middagsservett Vit, Art. 478711
 Tork LinStyle® Middagsservett Röd, Art. 478854
 
Läs mer om Tork LinStyle® och beställ prover här.

Tillbaka
Skriv ut Ladda ner