Easter table original.jpg
Dukning

Duka med påskharen i fokus

2018/03/01

Påsken är på ingång och med den följer härliga vårfärger och säsongens blommor. Påskfjädrar och massor av ägg. Kort och gott: saker som gör livet lite roligare.

Maten spelar en viktig roll, i synnerhet under påsken. Det inkluderar även hur vi väljer att duka fram på matbordet. Vad är mer inspirerande än att skapa en inbjudande atmosfär som förmedlar sammanhållning, vänskap och omtanke?

Låt oss skapa en inbjudande och rustik känslan på bordet
Att kombinera gammalt och nytt skapar en tidlös känsla som aldrig går ur tiden. I vårt dukningsförslag valde vi därför att lägga grunden med ett mörkt vintagebord i trä och matchande stolar. Detta ger oss en stämningsfull grund för det dukade bordet.

Dekorationerna blir pricken över i:eteaster table setting.jpg
Nästa steg är att skapa en härlig känsla med hjälp av dekorationer. I mitten av bordet valde vi att placera handgjorda små fågelbon av kvistar. I bona placerades prickiga vaktelägg för att förhöja påskkänslan. Färg adderades genom att komplettera dukningen med påskliljor i glasvaser och hyacinter i lerkrukor. För att plocka upp mönstret på vakteläggen valde vi prickiga tallrikar, kombinerat med vintagebestick, stilrena vinglas samt vattenglas med struktur.

Så viker du en påskhare
På tal om detaljer; varför inte göra något kul av middagsservetten för att ytterligare förstärka påskkänslan? Att vika en påskhare av middagsservetten är enkelt – rulla en Tork LinStyle® middagsservett och fäst den runt ett kokt ägg. Använd ett snöre för att fästa servetten runt ägget. Tips: Skriv gästernas namn på äggen, så funkar de även som placeringskort.

Söker du inspiration till fler kreativa servettvikningar?
På Tork Youtube-kanal hittar du fler inspirerande instruktionsvideor på hur du kan vika kreativt med Tork LinStyle. Kolla in resultaten här!

Tork-produkter som användes i samband med påskdukningen:
• Tork LinStyle® Middagsservett Senapsgul, 1/4 fold: Art. 478859

Ladda gärna ner produktbladet för Tork LinStyle®.


Tillbaka
Skriv ut Ladda ner