MAX_original.jpg
Allmänt

En friskare vinter med Ella och Max handtvättskolor!

2018/02/07

I januari och februari när var och varannan snörvlar och hostar är det viktigare än någonsin att ha god handhygien. Nu under årets första månader når sjukskrivningarna och vård av sjuka barn sin toppnotering. Varje år. Under vintermånaderna tillbringar vi maximalt med tid inomhus, vilket gör det enkelt för infektionerna att spridas. Samtidigt gör kylan att vi är extra mottagliga för virus.

Glöm huskurerna! Handtvätt är bästa skyddet i förkylningstider! Genom att tvätta händerna regelbundet och torka dem ordentligt torra med pappershanddukar, kan många sjukdagar undvikas. Bra handhygien är helt enkelt den mest effektiva metoden för att undvika att få och sprida infektioner och influensa. 
 
Särskilt känsliga är små barn. Men det går inte att utforska världen utan att smutsa ner händerna. Barns små händer klappar, petar och känner på allt från kottar till kamrater. I förskolan där många händer ska hållas rena varje dag behövs smarta hjälpmedel för att stoppa smittspridningen och förbättra hälsan. 
Ella.png
 
Våra två handtvättskolor gör det både enklare och roligare att lära sig att tvätta och torka händerna och varför det är så viktigt. 
 
“Ellas handtvättskola” är ett material framtaget för förskolan och innehåller sagor, affisch, klistermärken, appen ”Ellas handtvättäventyr” och diplom. Det gör det lite roligare att lära ut nya vanor. Beställ eller ladda ner materialet kostnadsfritt här.
 
För dem lite äldre barnen är Max handtvättskola är ett enkelt sätt att uppmuntra till att tvätta och torka händerna ordentligt. Med fakta, experiment och övningar får barnen lära sig handhygien både i teori och praktik. Materialet har skapats för barn i åldrarna 6 -10 år. Vissa övningar passar bättre för äldre elever och andra för de yngre. 
Max handtvättskola laddar du ner kostnadsfritt via www.tork.se/max
 
Goda handhygienvanor börjar tidigt i livet!

Tillbaka
Skriv ut Ladda ner