World Hand Hygiene Day
Allmänt

VR Clean Hands Training från Tork prisas på Amsterdam Innovation Award 2020

2020/05/13

Den interaktiva VR-appen för handhygienträning, Tork VR Clean Hands Training, tilldelades årets Amsterdam Innovation Award 2020 i kategorin Related Products / Services. Appen låter användare öva var och en av WHOs "5 Moments of Hand Hygiene" i en serie verkliga situationer med hjälp av VR-teknik för att öka följsamheten av handhygienrutiner, vilket kan bidra till att rädda hundratusentals människors liv.


Den 12 maj meddelade juryn vinnarna av det prestigefyllda Amsterdam Innovation Awards. Priset belyser branschens mest innovativa produkter som verkligen gör skillnad, och appen Tork VR Clean Hands Training utsågs till vinnare i kategorin Related Products / Services.


”5-10 procent av alla sjukhus drabbas av vårdrelaterade infektioner (VRI), vilket resulterar i cirka 136 000 dödsfall per år i Europa och Nordamerika*. Vi är därför mycket stolta över vår VR-träning som bidrar till att förbättra säkerheten och tryggheten för sjukvårdspersonal och patienter”, säger Suzanne De Maine, Regional Marketing Manager Healthcare for Tork på Essity.


Appen Tork VR Clean Hands Training skapades som ett svar på de utmaningar som vårdpersonalen idag står inför. En studie utförd av Tork fann att 80 procent av sjukvårdspersonalen vill bli bättre på att följa rekommendationer och rutiner för handhygien. Men traditionella former av träning i handhygien upplevs ofta som oinspirerande. Genom att digitalisera handhygienträningen visar forskning en betydande möjlighet till att förbättra inlärningsresultaten, samtidigt som man gör det möjligt att utföra träningen var som helst.


”Denna innovativa lösning hade inte varit möjlig utan ett nära samarbete med både vårdpersonal och världsledande experter inom handhygien och beteendevetenskap. Tillsammans har vi skapat ett oväntat men engagerande verktyg för att hjälpa sjukvårdspersonal att förbättra följsamheten för handhygiensrutiner och därmed minska risken för vårdrelaterade infektioner”, säger Jenny Logenius, Global Brand Innovation Manager Skincare Healthcare for Tork på Essity.


"Vi uppmuntrar Tork att utveckla fler digitala verktyg som rör handhygien, för fler segment och för allmänheten", säger Ronald Bruins, juryledamot och chefredaktör för Service Management.


Läs mer om Tork VR Clean Hands Training och ladda ner appen gratis här.


*https://www.who.int/gpsc/country_work/gpsc_ccisc_fact_sheet_en.pdf


För ytterligare information, kontakta:

Sarah Benson, Regional Brand Activation Manager

Tel: 0730-351168

E-post: sarah.benson@essity.com

Amsterdam Innovation Award winner.png 


Tillbaka
Skriv ut Ladda ner