papercircle_original.jpg
Toalettutrymme

Unik återvinningstjänst för pappershanddukar vann två priser under Interclean Innovation Award 2018

2018/05/18

Tork PaperCircle® tilldelades två priser under Interclean Innovation Award 2018, både Category Award och Visitors Choice Award. Tork PaperCircle är världens första återvinningstjänst för pappershanddukar. Innovationen använder avfall som en resurs genom att omvandla använda pappershanddukar till nya mjukpappersprodukter. Med ett slutet kretslopp för pappershanddukar skapas nya hållbarhetsstandarder inom avfallshantering.

Under öppningsceremonin för Interclean i Amsterdam den 15 maj, tillkännagavs vinnarna av Interclean Innovation Awards 2018 och Tork vann hela två priser för Tork PaperCircle, världens första återvinningstjänst för pappershanddukar. En Innovation Award i kategorin “Management, Training Solutions and Related Products” och “Visitors Choice Award”.
 
”Vi var verkligen imponerade av tjänsten Tork PaperCircle. Det är ett mycket ambitiöst projekt och är den första tjänsten som erbjuder återvinning av använda pappershanddukar i kunders byggnader. Innovationen i branschen uppmuntrar facility managers att sköta sina anläggningar på ett cirkulärt sätt. Dessutom förändrar Tork PaperCircle beteendet hos användare av toalettutrymmen och gör dem mer delaktiga i återvinningsprocessen. Projektet omfattar lokala partners och vi tror att det är en tjänst som kan både lyckas och utveckla branschen.” 
Michelle Marshall, ordförande för juryn
 
Tork PaperCircle hjälper företag att omdefiniera sin avfallshantering och förbättra sitt hållbarhetsarbete. Runt om i världen ställer företag om till en cirkulär ekonomi genom att sluta kretsloppet inom olika delar av verksamheten. Det globala hygienvarumärket Tork gör det möjligt för företag att sluta kretsloppet för pappershanddukar genom att återvinna dem till nya mjukpappersprodukter. Därmed sänks koldioxidavtrycket med minst 40 % jämfört med befintliga lösningar för avfallshantering*.
 
"Våra 50 år av insikter och kundfokus driver oss att alltid skapa innovationer som ger mervärde. Tork PaperCircle är en unik tjänst som kommer att driva diskussioner om cirkulär ekonomi inom vår bransch och hjälpa våra kunder att ligga steget före hållbarhetskrav", säger Don Lewis, President på Professional Hygiene på Essity.
 
Om Interclean Innovation Award 2018
Interclean Innovation Award uppmärksammar framstående innovationer, uppdelat i fyra kategorier. Produkterna och lösningarna bedöms utifrån originalitet, användbarhet, hållbarhet, lönsamhet och deras inverkan på industrin.
 
 
*Resultatet från en livscykelanalys (Life Cycle Analysis, LCA) som utfördes av Essity Tork och verifierades av IVL, Svenska Miljöinstitutet, 2017, där processerna som undvikits har tagits med i beräkningen.

För ytterligare information, kontakta:
Karin Ahlenius, Senior Product Manager, +46 72 248 48 28, karin.ahlenius@essity.com 

Tillbaka
Skriv ut Ladda ner