midsummer_original.jpg
Dukning

Skapa minnesvärda middagsstunder i sommar

2018/06/04

Att duka fram för en klassisk midsommarmiddag är en inspirerande uppgift. Till stor del för att det finns så många spännande material att välja bland: Färgstarka blommor och blad, rustika träslag och glas. Här serverar vi ett förslag på hur du kan duka kreativt i sommar.

Midsomrar är ofta folkrika tillställningar – och mer folk innebär ofta att det finns mer att glädjas över. Därför är det en bra idé att skippa duken och satsa på enkla trämöbler – klaffbord och matchande trästolar som gör det enkelt att både lägga till och plocka bort sittplatser allteftersom festen utvecklar sig. I vårt förslag valde vi möbler i mörkt trä, vars rustika känsla är tacksam att bygga ett midsommartema kring. Som kontrast adderade vi vita tallrikar och mönstrade glas.

Dekorera med växter
Blomster är essensen av midsommar, det gäller inte minst på middagsbordet. Här valde vi att satsa på en extra prunkande känsla med vildblommor i en rymlig glasvas. Detta kompletterade vi med att hänga små buketter med tusenstjärnor över ryggstöden.

Kreativa placeringskort
Varför inte knyta placeringskortet runt en dansk surdegsfralla intill varje middagskuvert? Ett smart och inbjudande sätt att förena mat med funktion.
 
Exklusiv linnekänsla utan krångel
Även de små detaljerna spelar en viktig roll i helhetsbilden, till exempel vilka servetter du väljer att duka med. Med sin unika linnekänsla är Tork LinStyle® middagsservetter det perfekta valet – i synnerhet om du planerar vara extra kreativ när det kommer till servettvikningen. LinStyle engångsservetter är dessutom ett praktiskt val, för du behöver aldrig tänka på att tvätta, sortera och stryka efteråt. 
midsummer_square.jpg
 
Så viker du ett löv
Till vårt dukningsförslag valde vi att vika eleganta löv av Tork LinStyle® Middagsservett Aquablå – ett enkelt sätt att addera färg och kreativitet på middagsbordet. Även om det ser avancerat ut, så garanterar vi att du kommer att behärska vikningen på nolltid. Allt du behöver göra är att följa instruktionsvideon
 
Nyfiken på fler kreativa servettvikningar?
På Torks egen Youtube-kanal hittar du massor av nya, inspirerande instruktionsvideor. Allt du behöver är Tork LinStyle-servetter och en nypa skaparglädje. Kolla in dem här!
 
Tork produkter som användes i den här dukningen: 
• Tork LinStyle® Aquablå middagsservett, 1/4 fold: Art. 478880 
 
Ladda ner produktbladet för Tork LinStyle här bredvid. 

Tillbaka
Skriv ut Ladda ner