World Hand Hygiene Day
Allmänt

Tork lanserar verktyg till hjälp för sjukvårdspersonal

2020/05/05

I samband med den internationella handhygiendagen den 5 maj lanserar Tork, Trygg på jobbet: COVID-19 – verktyg för vården, för att visa uppskattning och stötta vårdpersonal som bekämpar COVID-19. Verktygslådan innehåller utbildningsmaterial för handhygien, ytrengöring och placering av dispensrar. Syftet är att bidra med tips och information om hur man ytterligare kan förbättra hygienen på arbetsplatsen för att minimera smittspridning.


Världshälsoorganisationen (WHO) har utsett 2020 till ”sjuksköterskans och barnmorskans år”. I år är det också 200-årsjubileum för födelsen av en av förgrundsgestalterna inom det moderna sjuksköterskeyrket, Florence Nightingale, som införde handtvätt på krigssjukhuset där hon arbetade och därmed lyckades minska antalet infektioner.


Under åren som har gått sedan Nightingale föddes har handhygien fortsatt varit ett avgörande skydd mot spridning av virus. Korrekt utförd handhygien kan eliminera virus på händerna och anses därför vara en av de viktigaste metoderna för att förhindra att människor smittas och blir sjuka.


Trygg på jobbet: COVID-19 – verktyg för vården från Tork syftar till att stötta alla som arbetar i sjukvårdsmiljöer, såsom vårdpersonal men också lokalvårdare, genom att tillhandahålla resurser som bidrar till att förbättra hygienen på arbetsplatsen. Verktyget finns att ladda ner gratis och är tillgängligt för alla på tork.se/tryggpajobbet.


”Enligt WHO spelar rena händer en viktig roll för att stoppa spridningen av sjukdomar och infektioner, vilket betyder att korrekt handhygien är avgörande i den situation vi befinner oss i nu. För att visa vår uppskattning för det viktiga arbete som sjukvårdspersonal gör i dessa extremt utmanande tider, har vi lanserat Trygg på jobbet: COVID-19 – verktyg för vården”, säger Helena Taghizadeh, Regional marknadsansvarig på Tork, inom hälsa och sjukvård.


Bland verktygen kan sjukvårdspersonal, lokalvårdare samt miljö- och fastighetsservicemedarbetare få tips på när och hur man bör tvätta händerna. Det är också möjligt att skapa egna instruktionsaffischer för god handhygien som går att skriva ut och sätta upp på arbetsplatsen.


Enligt en global studie bland sjukvårdspersonal är den vanligaste kritiken från vårdpersonal att deras handhygienutbildning är för teoretisk (21%). Tork har därför utvecklat en virtuell handhygienträning för att göra utbildningen mer engagerande. Appen som heter Tork VR Clean Hands är ett bra sätt att höja hygiennivån bland alla anställda, och mer information om appen finns också bland verktygen.


”Människorna som befinner sig i denna väldigt utsatta miljö, vare sig det är sjuksköterskor, läkare eller servicemedarbetare, gör alla ett otroligt arbete. För att hjälpa dem att hålla sig friska och kunna fortsätta utföra sitt arbete vill vi bidra med Trygg på jobbet: COVID-19 – verktyg för vården. Detta är ett sätt, bland många andra, att för oss som globalt ledande hygienföretag stötta vårdpersonal så att de kan skydda sig själva och sina patienter under dessa kritiska tider”, säger Helena Taghizadeh.


Besök tork.se/tryggpajobbet för att ladda ner Trygg på jobbet: COVID-19 – verktyg för vården.


Om undersökningen

Undersökningen genomfördes av United Minds i samarbete med CINT som tillhandahåll undersökningspanelen, på uppdrag av Tork. 1017 personer inom sjukvården i USA, England, Sverige, Tyskland och Polen, svarade på webbenkäten. Undersökningsperioden var från och med 23 november 2018 fram till och med 7 december 2018. Läs mer om undersökningen här.


För ytterligare information, kontakta:

Sarah Benson, Regional Brand Activation Manager

Tel: 0730-351168

E-post: sarah.benson@essity.com 


Tillbaka
Skriv ut Ladda ner