MAX_800x500_bathroom_original.jpg

Lär skolbarn tvätta händerna på rätt sätt

Inspirera och utforska

Inspirera till bättre handhygien

Hygien är viktigt för alla. God hygien betyder att vi är rena, hälsosamma och fria från sjukdomar. Att tvätta händerna är det bästa sättet att ha en god hygien och skydda oss från att bli sjuka.

Händerna är våra viktigaste kontaktpunkter med omvärlden och samtidigt de huvudsakliga bärarna av mikroorganismer som kan sprida och orsaka sjukdomar.

Att lära sig hur man tvättar och torkar händerna ordentligt är ett viktigt steg för alla barn. De flesta barn vet att man ska tvätta och torka händerna men alla vet inte varför eller när de ska göra de göra det. Allt detta och lite till berättar vi mer om i Max handtvättskola!

Ta hjälp av Max handtvättskola i din lektionsplanering

Max handtvättskola är ett enkelt sätt att uppmuntra barn att tvätta och torka händerna ordentligt. Med Max hjälp får eleverna utföra experiment, lösa problem och lära sig praktiska knep kring handhygien.

Elevernas lärohäften och övningar har skapats för barn i åldrarna 6–10 år. Vissa övningar passar bättre för äldre elever och andra för de yngre. Välj de uppgifter som passar din klass. Eller anpassa dem till barnens ålder. Det viktiga är att de lär sig något om handtvätt under roliga former.

Ladda ned Max handtvättskola snabbt och enkelt här!