SummerStyling_HRC_Original_5200x3500.jpg

En sommardukning inspirerad av havet

På sommaren tycker vi alla om att vara vid havet, sitta utomhus under stjärnorna, äta mat och njuta av sommarvinden.

Därför utformade Helena och Marie en dukning i blå toner med nyanser av sand, beige och vitt. Och med material som trä, kork, snäckor, stenar och växter skapar en känsla av hav och sommarvind.
 
SummerStyling_HRC_article_300x300.jpg– Vi har använt olika servetter i blått. Tork Lunchservett i ljusblått och en Textured Middagsservett i blågrönt. Sedan har vi vikt ihop dem, vilket ger ett flerdimensionellt intryck, med olika färger och strukturer, säger Helena som tycker att det är viktigt att gästerna inte bara njuter av måltidens smaker och dofter, utan även dess utseende.
 
– Använd alla sinnen! Kombinera färgade servetter med en vit bas och använd ljus, servetter och dukar för att skapa en ny stämning eller ändra ett intryck – det fungerar både inomhus och utomhus. I vår dukning har vi lagt till en extra accent med material från havet. Här har vi använt skal, stenar, gamla flöten, stearinljus och oljelampor, avslutar Helena.
 
Vi har öppnat upp den stora blågröna servetten och satt en liten, ljusblå servett inuti. Sedan har vi vikt ned stora servetten diagonalt så att den ljusa servetten blir synlig. Den blå tonen skapar en känsla av hav och vatten – det perfekta tillbehöret till en förrätt.
 
Använda produkter:
Tork Textured Middagsservett Blågrön, artikelnr. 470312
Tork Lunchservett Ljusblå, artikelnr. 477844
Tork LinStyle® Bordsduk på rulle Vit, artikelnr. 474581
Tork LinStyle® Middagsservett Vit, artikelnr. 478711
SummerStyling_HRC_article_300x200.jpg
 
 Skapa ett sommartema med inspiration från havet:
  • Använd naturens färger: toner av blått, grönt och beige
  • Dekorera med naturmaterial som trä, kork, snäckor, stenar, växter och sand
  • Komplettera med lyktor, oljelampor eller stearinljus