tork_manufacturing_surfacecleaning_800x500.jpg 

Så lyckas du med förebyggande underhåll

2021-02-12
 
Tork lanserar nu en ny guide till kaizen som syftar till att hjälpa företag att implementera en kultur av ständiga förbättringar. Kaizen är den japanska ledningsteorin som förespråkar att alla anställda är engagerade i förbättring av ett företag. Guiden erbjuder viktiga lärdomar för branscher som vill öka produktiviteten och stöds också av en ny studie bland maskinoperatörer.
 
Guiden Gjord för att förbättra – en guide till bättre produktivitet finns tillgänglig online och innehåller fem konkreta tips på hur man enkelt kan implementerar en kontinuerlig förbättringskultur för att skapa en hållbar konkurrensfördel.
Under utvecklingen av den nya guiden arbetade Tork med kaizen-experten Jonas Svanäng. Jonas lärde sig och studerade kaizen under sitt arbeta med att förbättra Toyotas fabriker och har tillämpat samma lärande i mer än 100 organisationer internationellt. Idag är Jonas Svanäng en återkommande gäst och talare på internationella konferenser där han delar sina tankar om kaizen och Operational Excellence.
 
”Målet med kaizen är att skapa en kultur av kontinuerlig förbättring genom att ändra beteenden. När ditt företag använder sig av ett kaizen-tänkesätt där de anställda får möjlighet att påverka sin arbetsplats kommer det att leda till mer motiverade medarbetare”, säger Jonas Svanäng.
 
Maskinoperatörer arbetar vanligtvis närmast de zoner där problem eller onödiga hinder uppstår (på kaizenspråk, Muda, vilket betyder affärs- eller processvinn). De spelar därför en viktig roll för att förebygga och förbättra produktiviteten inom verksamheten.
 
Ny forskning från Tork visar att 86 procent av maskinoperatörerna tror att det är viktigt att fortsätta förbättra förebyggande underhållsrutiner på sitt företag och 84 procent är överens om att förebyggande underhåll minskar maskinstörningar och förlorad produktionstid.*
 
“Eftersom vi vet att små förändringar som en del av kontinuerliga förbättringsinitiativ kan ha en betydande inverkan på kvalitet, kostnad och leverans, vill vi hjälpa företag att förbättra förebyggande underhållsrutiner, särskilt de som går över till autonomt underhåll, genom att bidra med smarta och innovativa produkter som kan förbättra effektiviteten och minska onödigt spill”, säger Jenny Turner, marknadschef för segmentet Industry på Essity.
 
Tork erbjuder en bred samling av professionella rengöringsprodukter för rengöring som en del av Tork Performance®-systemet för att optimera autonoma rengöringsrutiner i industriella miljöer. Systemet innehåller både en mängd rengöringsdukar och dispensrar som är robusta och har unika monteringsalternativ som gör att de enkelt kan placeras inom räckhåll för medarbetarna. Så många som 89 procent av maskinoperatörerna instämmer i påståendet att ”robusta, professionella industriella torkdispensrar placerade precis där jag behöver dem skulle stödja effektiv rengöring och förebyggande underhåll”.*
 
Om du vill lära dig mer om hur ni kan arbeta med kaizen på er arbetsplats och få tips på hur ni kan komma igång, besök www.tork.se/gjordforattforbattra och ladda ner Gjord för att förbättra – en guide till bättre produktivitet.
 
*Kvalitativ undersökning bland 44 maskinoperatörer i USA.

Kontaktperson:

Rebecca Wendel
Brand Activation Manager Region North