Reduce Waste 

Ny studie avslöjar oväntat slöseri inom tillverknings-industrin 

2022-11-11
 
Fler än fyra av tio maskinoperatörer avbryter sitt arbete minst tjugo gånger under en arbetsdag för att hämta eller slänga avtorkning- och rengöringsprodukter, det visar en ny forskningsstudie från Tork*. I studien framkommer även att operatörerna ofta tar mer avtorkningspapper än de behöver för att undvika produktionsstopp. För att hjälpa fler företag att minska sina avfall har Tork utvecklat Tork kalkylator för onödiga rörelser – en kostnadsfri kalkylator som gör det möjligt att mäta effekterna av en ineffektiv placering av avtorkning- och rengöringsprodukter.
 
En huvudprincip inom Lean Manufacturing är att minska antalet onödiga rörelser och slöseriet av resurser för att kunna öka produktiviteten. Som en del av sitt arbete för att bättre förstå hur man kan förbättra effektiviteten inom tillverkningsindustrin genomförde Tork®, ett Essity-varumärke, en studie i ämnet. Resultaten visar bland annat att placeringen av avtorkningspapper har stor betydelse för att minska antalet onödiga rörelser och slöseriet av resurser, samt minska stressen bland arbetarna.
 
Studien visar att:
  • 44% av maskinoperatörerna avbryter arbetet minst 20 gånger under en arbetsdag för att gå och hämta eller slänga avtorkningspapper.
  • 74% av maskinoperatörerna tar mer avtorkningspapper än vad som behövs för uppgiften för att slippa gå och hämta fler gånger.
  • 69% av maskinoperatörerna uppger att de blir stressade om de blir avbrutna i sitt arbete när de har mycket att göra.
  • 90% av maskinoperatörerna säger att professionella industritorkdispensrar i närheten av arbetsstationen skulle vara till nytta både för arbetsgruppen på arbetsplatsen och den egna arbetstillfredsställelsen.
 
Tork Performance dispenssystem – designat för att passa alla uppgifter
Lösningen på problemet är att placera torkdispensrar vid arbetsstationen så att maskinoperatörerna inte behöver gå långa sträckor för att hämta avtorkningspapper. Men eftersom anläggningar ser olika ut kan det vara svårt att hitta en lösning som passar alla företag. Därför har Tork Performance®-dispensrar designats med en rad unika och flexibla monteringsalternativ, vilket gör att de kan placeras där de behövs som mest – inom räckhåll för maskinoperatören.
 
– Tack vare vår förståelse för tillverkningsmiljön kan vi inte bara hjälpa företag att identifiera Tork kalkylator för onödiga rörelser nya källor till slöseri, utan även ge dem en lösning på problemet. Våra innovativa produkter kan hjälpa företag att kontinuerligt förbättra sig genom att minska antalet onödiga rörelser och slöseriet av resurser, säger Bjarke Bergqvist, Regional Marketing Manager, Segment Industry
 
Nytt enkelt verktyg – Tork kalkylator för onödiga rörelser
För att hjälpa företag att minska slöseriet har Tork utvecklat ett nytt enkelt verktyg: Tork kalkylator för onödiga rörelser. Det webbaserade verktyget gör det möjligt att få en snabb förståelse för hur mycket placeringen av dispensrar verkligen påverkar operatörernas dagliga arbete. 
 
 
- Tack vare vår förståelse för tillverkningsmiljön kan vi inte bara hjälpa företag att identifiera nya källor till slöseri, utan även ge dem en lösning på problemet. Våra innovativa produkter kan hjälpa företag att kontinuerligt förbättra sig genom att minska antalet onödiga rörelser och slöseriet av resurser, säger Bjarke Bergqvist, Regional Marketing Manager, Segment Industry.
 
Klicka här för att lära dig mer om Tork Performance dispenseringssystem och hur du minskar rörelse- och resursslöseri.
 
*Undersökning av Tork med maskinoperatörer (juli 2019) 
 

Kontaktperson:

Rebecca Wendel
Brand Activation Manager Region North