Office_hygiene_800x500.jpg

Tork utvidgar stödet för Facility Managers i spåren av ökade hygienkrav 

2021-05-11


I och med ökade krav och förväntningar på hygien och renlighet på offentliga platser har facility management och lokalvård blivit viktigare än någonsin. För att stötta de yrkesverksamma i övergången till den nya hygienstandarden lanseras nu Tork Kontorshygien – ett skräddarsytt erbjudande som inkluderar allt som krävs för att facility managers enkelt ska kunna skapa en trygg miljö för medarbetare att komma tillbaka till när världen öppnas upp igen. 
 
Trycket på facility managers har ökat i spåren av COVID-19. Enligt en studie från Kantar förväntar sig 7 av 10 arbetstagare att arbetsgivaren inför extra städningsrundor . Vidare upplever 77 procent av allmänheten att de känner ett ökat obehag när de besöker ohygieniska offentliga toalettutrymmen på grund av COVID-19.
 
För att hjälpa facility managers att leva upp till den nya hygienstandarden och ökade förväntningar har Tork tagit fram en paketlösning. Konceptet – som utgörs av en kombination av produkter, tjänster, verktyg och support – erbjuder facility managers en skräddarsydd lösning för alla byggnadens olika avdelningar: reception, kontorsmiljö och konferensrum, toalettutrymmen, fikarum och övriga delar av anläggningen. 
 
Genom skräddarsytt upplägg säkerställs en optimerad resurs- och tidsanvändning, vilket möjliggör ökad effektivitet i arbetet och frigör tid för mer grundlig rengöring. Tork Kontorshygien hjälper också facility managers att uppfylla sina hållbarhetsmål och ser till att de inköp som görs lever upp till hållbarhetskraven, samt passar in i budgeten.
 
”I en tid som denna är det viktigare än någonsin att ta itu med de utmaningar som facility managers kämpar med i vardagen, exempelvis att säkerställa en trygg och hälsosam arbetsmiljö, möta höga krav på kontinuerlig renhållning och att optimera effektiviteten samt se till att processer och inköp är hållbara och miljövänliga”, säger [Namn, Titel], på Tork.
 
Det nya konceptet bygger på insikter från en undersökning med 400 yrkesverksamma inom facility management i USA, Frankrike och Tyskland. Studien slår fast att den högsta prioriteten bland yrkesgruppen är att öka kvaliteten i renhållningsarbetet samt att säkerställa en trygg och hygienisk arbetsplats . Erbjudandet från Tork tillgodoser dessa behov och blir ett stöd till facility managers som kan vända sig till Tork för att få råd om hur de bäst navigerar i denna nya verklighet, och få hjälp med de utmaningar de har för att kunna säkerställa säkra miljöer.
 
Ny trendrapport för facility managers
Som ett ytterligare steg i att hjälpa faclity managers att anpassa sig och göra sig redo för framtiden har Tork tagit fram en trendrapport. Trendrapporten är skapad för de som vill få en bättre inblick i och förståelse för hur beteenden och attityder, kopplat till hygienkrav i kontor och offentliga utrymmen, har förändrats i spåren av COVID-19.
 
För mer information och för att ladda ner den nya trendrapporten, besök Tork Kontorshygien paket – allt du behöver för att säkra den nya hygienstandarden | Tork SE
 
research study by Kantar commissioned by Essity.
2 2020 Survey conducted by United Minds in cooperation with CINT in April 2020.
Survey conducted by B2B International in September 2020. Online interviews with 125 decisions makers in France, 125 in Germany and 150 in the US.
 
 
 
Om Tork 
Varumärket Tork erbjuder ett komplett utbud av produkter och tjänster inom professionell hygien för kunder inom allt från restaurang och vård till kontor, skolor och industri. Produktutbudet omfattar dispenserar, pappershanddukar, toalettpapper, tvål, servetter, avtorkningspapper samt programvara för datadriven städning. Tack vare den specifika kunskapen om hygien, funktionell design och hållbarhet har Tork blivit marknadsledande och hjälper kunder att tänka framåt och vara redo för utveckling. Tork är ett globalt varumärke som tillhör Essity och en engagerad samarbetspartner till kunder i över 110 länder. För mer information om de senaste nyheterna och innovationerna från Tork, gå till www.tork.se.

Om Essity 
Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag som ökar människors välbefinnande genom produkter och lösningar. Namnet Essity är en sammansättning av de engelska orden essentials och necessities, nödvändigheter i vardagen. Vår hållbara affärsmodell sätter värdeskapande för människor och miljö i centrum. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare och nettoomsättningen 2020 var cirka 122 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Stockholm och bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök www.essity.se.

Kontaktperson:

Rebecca Wendel
Brand Activation Manager Region North