WTC_Edodenhertog.jpg


Tork Vision Städning* markerar en ny era inom städning

Tack vare facility management-lösningen för datadriven städning har städtiden i toalettutrymmena i World Trade Center i Amsterdam (WTC) minskat med 27 %. Samtidigt har tillgången till handdukar och toalettpapper ökat med nästan 100 %. Som ett resultat har antalet klagomål minskat till ett absolut minimum.
 
Omkring 350 företag har kontor i WTC Amsterdam, ett kontorskomplex med mer än 125 000 kvadratmeter arbetsutrymme. I de nio höghusen arbetar 5 000–6 000 personer vilket gör WTC Amsterdam till det största kontorskomplexet i Nederländerna.
 
Förbättrad rengöringskvalitet och låga kostnader
Efter ett lyckat test med Tork Vision Städning* i en av byggnaderna började anläggningsgruppen (D&B The Facility Group) och WTC Amsterdam att använda facility management-systemet i hela komplexet i början av 2018. Edo den Hertog, Chief Operating Officer för D&B: ”Konkurrensen är stark i städbranschen. Det pågår många diskussioner om kostnader, men i slutändan kommer en kund som WTC att vilja ha det absolut bästa. Anläggningarna måste vara i toppklass för att hålla hyresgästerna nöjda. Det är därför vi alltid letar efter tillfällen att erbjuda våra kunder innovationer. Tork Vision Städning* ger oss möjlighet att förbättra kvaliteten samtidigt som kostnaderna hålls nere, vilket är en väldigt unik kombination i städbranschen.” 
 
Information i realtid sparar tid
​Uppkopplade​​​​​​​ enheter i hela kontorskomplexet samlar in data om refillnivåer och besöksantal. Sander Borggreve, Facility Manager på WTC Amsterdam: ”Utrymmena och våningarna används olika mycket. Med information i realtid behöver inte städare spendera hela dagen på att gå fram och tillbaka och kontrollera varje utrymme. På detta sätt sparar vi tid och därigenom pengar.” 
 
Ett nytt sätt att arbeta på
Elmer Engel, Business Line Manager på D&B: ”Den här nya, smarta arbetsmetoden är en betydelsefull förändring för städare. Tack vare realtidsinformationen i kombination med kvalitetsbedömningar som utförs i datorprogrammet, vet vi exakt var och när städning behövs.” 
 
”Nya tekniska innovationer som Tork Vision Städning* ger oss möjlighet att förbättra våra tjänster. Genom att spara tid på onödiga städrundor och dispenserkontroller kan vi ägna mer av vår uppmärksamhet åt att tillhandahålla högkvalitativa tjänster. Det personliga inslaget kommer alltid att finnas där”, säger Edo Den Hertog. Sander Borggreve sammanfattar: ”Detta är början på en ny standard inom städning. Det är en bra start. Jag ser fram emot vad framtiden kommer att innebära för vår bransch.”
 
 
 
*Tork Vision Städning hette tidigare TorkEasyCube®
Edo den Hertog, Chief Operating Officer för D&B Facility Group
”Tork Vision Städning* ger oss möjlighet att förbättra kvaliteten samtidigt som kostnaderna hålls nere, vilket är en väldigt unik kombination i städbranschen.”
Edo den Hertog, Chief Operating Officer för D&B Facility Group (*Tork Vision Städning hette tidigare Tork EasyCube)