Användbara verktyg som kan bidra till förbättrad handhygien och ytrengöring

 
Den här pandemin är en global kris och och det är avgörande att tillgång till handdesinfektionsmedel prioriteras för sjukvården. Men, så länge du har tillgång till tvål och vatten är handtvätt det bästa alternativet för att hålla dig själv frisk och händerna rena.
 

Handtvätt vs handdesinfektion

 
Rena händer är det enklaste sättet att minska risken för att smitta och smittas. Både vanlig handtvätt och användning av handdesinfektionsmedel är effektiva sätt att ta död på mikroorganismer och patogener, när de utförs på korrekt sätt. På grund av rådande covid-19-pandemi lider dock sjukvården globalt brist på utbud av handdesinfektionsmedel. 

Det bästa sättet för att förhindra smittspridning är att ha bra handhygiensrutiner. I den här videon berättar fil.dr. Carolyn Berland om fem saker som du ska tänka på när du tvättar händerna för att undvika smittspridning till nära och kära.

Hur du minskar risken för att smittas

Covid-19 är ett nytt virus men vi vet redan att det smittar via kontakt med ögon, näsa och/eller mun. Följ dessa tips för att minska risken för smitta:

Skapa din egen affisch eller ladda ner färdiga