Sex elever samtalar i ett klassrum

Studentupplevelse och hållbarhet på universitet och högskolor

Studenters förväntningar på campus ställer höga krav på facility management. I artiklarna nedan kan du läsa mer om hållbarhet och studentupplevelser. 

 

Kraven och förväntningarna på hygien i välbesökta anläggningar, såsom universitet och högskolor, ökar. Studenter vill ha och förväntar sig en ren, hälsosam och välfungerande skolmiljö där de kan studera, arbeta och umgås. Deras upplevelse av huruvida ett campus är attraktivt påverkas av renligheten och standarden i högskolan eller universitetet i allmänhet – speciellt dess toalettutrymmen. De flesta studenter hävdar att en dålig upplevelse av toalettutrymmen påverkar deras övergripande åsikt om skolan negativt.*


Även ämnet hållbarhet blir allt viktigare inom skolverksamheten. En studie har faktiskt visat att 94 % av alla blivande internationella studenter anser att universitet kan göra mer för att bli miljömässigt hållbara.* Detta innebär att hållbarhetsinitiativ inom campusmiljön är viktigare än någonsin idag. 


Studenters upplevelser av campus ställer höga krav på facility management. Campus är stora områden med en hög och varierande mängd besökare, vilket innebär att det kan vara svårt att upprätthålla god service. För att leva upp till högre hygienkrav, renlighet och miljömässigt ansvarstagande, måste du ständigt förbättra din operativa effektivitet. Att göra mer med mindre eller med samma mängd är viktigt och det är avgörande att du hittar lösningar som sparar din personal tid och arbete. 


Tre tips för att förbättra renlighet och hållbarhet i studenters toalettutrymmen.

Studier visar att

tork_highereducation_student_800x500.jpg  


Tre tips för att förbättra renlighet och hållbarhet i studenters toalettutrymmen.

Dålig hygien på toalettutrymmen påverkar studenters allmänna intryck av högskola. Vill du leva upp till deras förväntningar? Se till att det inte finns något avfall eller papper på golven, att ytorna är rena och att tvål och pappershanddukar alltid finns till hands. Här är några faktorer som gör stor skillnad när det gäller att hålla en komplex anläggning ren och fräsch och bidra till en positiv upplevelse för studenterna:
Tork PeakServe Inbyggnadsmodul
Tips nr 1

Hygien och hög kapacitet

När pappershanddukarna tar slut påverkar det upplevelsen av toalettutrymmet negativ. Förutom besväret påverkar det även handhygienen, vilket i sin tur ökar risken för smittspridning. Se till att dispensrarna kan lagra tillräckligt med pappershanddukar för att räcka under föreläsningar, raster och sociala evenemang.
Tork PeakServe pappershandduk
Tips nr 2

Minska avfallet

Att minska användningen av pappershanddukar är bra av många anledningar. Bortsett från kostnadsbesparingen ger det en betydande inverkan på miljön. Lägre förbrukning av pappershanddukar påverkar antalet gånger en papperskorg måste tömmas. Med lösningar för att minska mängden avfall, såsom utmatning av en pappershandduk åt gången, kan du förbättra studenternas upplevelse av både renhet och hållbarhet.
Tork SmartOne
Tips nr 3

Förbättra flödet och frigör tid

Förbättra studenternas upplevelse genom att minska tiden de spenderar i toalettutrymmen. Hjälp dem att slippa stå i kö, både när de behöver använda toaletten och när de väntar på att torka händerna. Förbättra flödet med tids- och avfallsminskande dispensrar som inte tar slut lika ofta och inte fyller upp papperskorgarna lika snabbt. Vilka andra fördelar finns det? Städpersonalen behöver inte besöka toalettutrymmena lika ofta och effektivisera sin arbetstid.

Tork PeakServe Continuous Handdukssystem

Tork PeakServe® erbjuder den högsta kapaciteten för pappershanddukar på marknaden, med dispensrar som kan fyllas på när som helst, som hjälper dig att undvika att pappershanddukar tar slut och frigör tid för städning. Snabbare utmatning ger ett bättre flöde genom toalettutrymmet, samtidigt som kompakta refiller sparar utrymme. Tork PeakServe-sortimentet växer, med Tork PeakServe Mini för mindre utrymmen och Tork PeakServe Inbyggnadsmodul – så att du kan betjäna hela din anläggning med samma system och refill.
 
Vill du vara redo för de kritiska tillfällena med Tork PeakServe? Registrera dig för en kostnadsfri demonstration

Rekommenderade produkter