Equipped to Improve

Equipped to Improve

En guide till högre produktivitet.

Hur man förbättrar produktiviteten genom förebyggande underhåll i tillverkningsindustrin

Det sista du vill ha inom industrin är driftstopp. Med små och ständiga förbättringar kan du förbättra kvalitet, kostnad och leverans avsevärt. 


Maskinoperatörer arbetar oftast närmast de områden där problem eller hinder uppkommer. De har en viktig roll när det gäller förebyggande arbete och att förbättra verksamhetens produktivitet. Genom att införa självgående rengöring och förebyggande underhåll kan fel upptäckas och olyckor och avbrott undvikas. 

En guide till högre produktivitet

Jonas Svanäng är en konsult som arbetar med continuous improvement (ständiga förbättringar) och verksamhetsstyrning utifrån kaizen. I guiden Equipped to Improve™ – en guide till högre produktivitet delar han med sig av rekommendationer och insikter för ökad produktivitet på anläggningen och i produktionslinjen.

Hur du lyckas med självgående rengöring

För att införa förebyggande underhåll och självgående rengöring i din verksamhet bör du utrusta alla arbetsstationer med rengöringsmaterial. Genom att ha rengöringsmaterial nära till hands kan maskinoperatörer utföra självgående rengöring vilket ökar sannolikheten att det utförs regelbundet. Det är också effektivare än att avbryta arbetet för att hämta rengöringsprodukter. Tork kan hjälpa dig med smarta, innovativa lösningar så att du är rustad för att förbättra. 

Produktrekommendationer

Referenser

Tork undersökning av maskinoperatörer, genomförd av Psyma (juli 2019)
**  Equipped to Improve™ (2020)