Kvinnor som tvättar och torkar sina händer i ett toalettutrymme

Hur man ger passagerare en bra och minnesvärd upplevelse på flygplatser

Verksamhetschefer på flygplatser måste leverera enligt passagerarnas förväntningar och säkerställa kvaliteten genom varje interaktion. I artiklarna nedan kan du läsa mer om passagerarnas upplevelser på flygplatser. 

Flygplatser är mer än bara passagerarterminaler. De flesta av dem är komplexa resecentrum med många olika funktioner och ett brett utbud av tjänster som bidrar till flygplatsernas totala inkomster. Airport Service Quality (ASQ) är en ledande passagerartjänst och ett benchmarking-program som mäter kundnöjdhet. Deras studier visar att det finns ett direkt samband mellan kundnöjdhet och intäkter.*

En väsentlig del av reseupplevelsen
För många verksamhetschefer på flygplatser har fokus skiftat och rört sig från traditionell facility management till upplevelsehantering. Vad är skillnaden? Inom upplevelsehantering är målet att leva upp till passagerarnas förväntningar och tillhandahålla kvalitet i varje interaktion. Flygplatsbesöket är en viktig del i den totala reseupplevelsen, vilket innebär att varje interaktion och kontaktpunkt är av betydelse. 


Hygien och passagerartillfredsställelse
Kundernas nöjdhet och ASQ-poäng påverkas, kanske mer än någonsin tidigare, av hygienen och renligheten på terminaler och i toalettutrymmen. Ur ett underhållsperspektiv, innebär detta att säkerställa en konsekvent hög nivå av städning och hygien, förutse behov av hygienprodukter samt att kunna förhindra klagomål. När behovet av effektivare drift ökar så ökar även intresset för lösningar som sparar tid, förhindrar att pappershanddukar tar slut, ger minskad nedskräpning och minskar mängden avfall. Dessutom finns det en efterfrågan på att verksamheten blir mer optimerad och hållbar. Tack och lov kan allt som nämnts ovan uppnås med hjälp av information i realtid och datadriven teknik. 


Vill du se hur datadriven städning kan gynna dig? Registrera dig för en kostnadsfri demonstration av Tork Vision Städning.

tork_easycube_cleaner_800x500.jpg

Hur att uppdatera till datadriven städning kan förbättra upplevelsen för resenärer på flygplatser

 
Miljontals passagerare passerar genom toalettutrymmen på flygplatser varje dag. Serviceleverantörer på flygplatser måste kunna hantera dagens brådskande utmaningar med kvalitet och hygien för att upprätthålla Airport Service Quality (ASQ), samtidigt som de balanserar budget och hållbarhetsmål. Flödet av besökare är mycket ojämnt och besökstopparna är intensiva, men varje enskild passagerare förväntar sig att komma in på ett rent toalettutrymme där det finns toalettpapper, handdukar och tvål.
 
Jobba proaktivt 
Datadriven städning innebär att städpersonalen och städledare får realtidsinformation om städbehov. Det blir möjligt att städa exakt det som behövs, när och vara det behövs. Det innebär att mindre tid går till spillo och istället kan investeras i städning av högre kvalitet där det krävs, med hygienprotokoll och renlighet som krävs för resenärer. Faktum är att data som samlats in från befintliga kunder tyder på att övergången till datadriven städning har hjälpt dem att spara 20 % av städtiden**** och att se till att dispensrarna lagras upp till 99 % av tiden ***** – trots kort varsel på förändringar i toalettbesök som är en oundviklig del av städning av passagerarterminaler. Dessutom kan städledare analysera data över tid och förbättra planering, inköp och logistik. 
 
Få högre kvalitet och färre klagomål
Datadriven städning ger städpersonalen möjlighet att leverera högre städkvalitet med mindre ansträngning. Genom att veta vad som behövs i realtid blir arbetet mindre stressigt, mer meningsfullt och kan levereras med högre kvalitet. Det bidrar även till att eliminera klagomål innan de inträffar och att öka trivseln för passagerarna och ge mer hållbarhet – inga fler tomma dispensrar och ostädade områden. Detta proaktiva tillvägagångssätt när det gäller städning har visat sig uppnå upp till 30 % högre kundnöjdhet ******. 
 
Dags att gå över till digitalt.

Datadriven städning

Med realtidsdata om städbehovet kan städverksamheten förbättras dramatiskt på tre olika sätt:

Rekommenderade produkter

Referenser


*https://aci.aero/wp-content/uploads/2019/08/ACI_ASQ_Product_and_Services_Brochure.pdf 

**https://www.buildings.com/news/industry-news/articleid/22085/title/unclean-restrooms-impact-students 

***Jämfört med konkurrenternas längsta pappershanddukar på rulle i Europa och USA

****Baserat på de dokumenterade resultaten från tre Tork Vision Städning-kunder, uppmätt innan och efter implementeringen av Tork Vision Städning. 

*****Mätt över nästan 13 000 anslutna dispensrar mellan juni och december 2019, baserat på tid per månad som en dispenser är i tom mot total tid per månad.​ 

******Mätning av kundnöjdhet på två toalettutrymmen med Tork Vision Städning-toalettutrymmen och två toalettutrymmen med traditionellt underhåll och utrustning vid ISSA/Interclean-mässan i maj 2016.


Obs! Tork Vision Städning hette tidigare TorkEasyCube®.