Arkiverad sida
Lägg till en färgklick och hållbarhet

Lägg till en färgklick och hållbarhet

Färgglada servetter förhöjer maträtten och hållbara alternativ kan föra dig närmare kundens värderingar.

Hur rätt servett kan förbättra gästupplevelsen

Maten och servicen är givetvis a och o för en restaurang, men visste du att upp till 38% av gästerna anser att helhetsupplevelsen är avgörande för deras favoritrestaurang*1?  
 
Lägg till lite färg för att erbjuda en ännu bättre gästupplevelse. Vi har mätt hur gäster reagerar på olika färger med hjälp av hjärnvågsteknik. Syftet var att bedöma om färgen spelar roll för smakupplevelsen. Grönt passar till exempel bra med maträtter med gula toner eftersom de både är varma färger och har liknande pigment, medan mörkare färger som svart eller brunt skapar en lyxig kontrast mot ljusare bordsukningar och mat. Servetterna från Tork är tillgängliga i flera sofistikerade färger och vi erbjuder även komposterbara servetter som består av ansvarsfulla materialinköp för en mer hållbar verksamhet.  
 
Vill du se alla våra produkter? Välj bland exklusiva Tork LinStyle® servetter och smarta bestickfickor/pochetter och naturservetter som kan tryckas med din logga.  
 

Påverkar färg hur smak uppfattas?

Vi lät 16 gäster använda headset som mäter hjärnvågor för att ta reda på om minimakroner smakar annorlunda beroende på vilken färg de serveras med.

Ta tillvara på gästernas värderingar och lyft restaurangupplevelsen

Gäster uppmärksammar upp mot 7 000 detaljer när de besöker en restaurang. Färger är bland det första som de lägger märke till. <sup>*2 *3

Referenser

*1. https://www.fsrmagazine.com/content/survey-dining-experience-can-still-beat-convenience 
*2. Undersökning av ögonrörelser utförd av Tork. *3. Utdrag från en intervju med färgpsykologiexperten Karen Haller som utfördes av Tork den 10 februari 2020 
*4. The International Food Information Council Foundation 2018 Food and Health Survey 
*5. The Independent, 2017.