Handtvätt

Hjälp arbetsgruppen att upprätthålla goda handhygienrutiner

Regelbunden och ordentlig handtvätt är det första steget för att förhindra smittspridning och skapa en trygg miljö för både personal och gäster.


Personalen bör alltid tvätta händerna efter att: 


  • de använt toaletten
  • de lämnat och går in i köket och matberedningsområden
  • de tagit ut soporna 
  • de hanterat kemikalier
  • de ätit, druckit, rökt eller tuggat tuggummi eller tobak
  • de hanterat rått kött, rå kyckling eller skaldjur
  • de rört vid sin kropp eller sina kläder
  • de nyst, hostat eller använt en näsduk
  • de hanterat pengar
  • de sätter på och tar av handskar

Se till att det finns handtvättsstationer med tvål och pappershanddukar tillgängligt. Utbilda dig själv och personalen med hjälp av materialet nedan och ta del av övningsformuläret i vår guide för hand- och personhygien för att testa dina kunskaper.

Nedladdningar