Handhygienträning

Handhygienträning

Denna träning utgår från WHO:s fyra moment för handhygien på äldreboende (basala hygienrutiner). Träningen hjälper vårdpersonal att öva på och förbättra följsamheten till dessa kritiska moment – i en virtuell verklighet.
Sköterska som provar VR-headset

Förbättra din handhygien i en virtuell verklighet

Sätt på dig VR-headsetet och börja ditt arbetspass på det virtuella äldreboendet. Under ditt pass får du uppleva ett antal vardagliga situationer där du får träna på WHO:s fyra moment för handhygien (basala hygienrutiner).

VR-glasses_800x200.jpg  


Ladda ner appen 

Allt du behöver för att komma igång är en VR-kompatibel smartphone, ett VR-headset med fjärrkontroll eller motsvarande för att styra spelet samt Tork VR träningsapp för äldreboende. Appen är tillgänglig att ladda ner via AppStore, Google Play och Oculus Store.
För Iphones/IOS: rekommenderar vi Merge VR-headset (då behövs ingen fjärrkontroll eftersom du kontrollerar spelet genom att klicka på själva headsetet), https://www.amazon.com/Merge-Goggles-Augmented-Adjustable-Comfortable/dp/B015CD6NVE
För Android: det finns flera olika VR-headset att välja mellan beroende på vilken smartphone du har. Allt från headset i kartong till dyrare varianter fungerar bra. Viktigt: kom ihåg att du behöver en fjärrkontroll med Bluetooth för att styra spelet.
 
Hur man laddar ner:
 
  • Kontrollera att du har ett VR-headset som fungerar ihop med din smartphone
  • Ladda ner appen till din telefon via AppStore eller GooglePlay
  • Anslut fjärrkontrollen till din telefon via Bluetooth
  • Starta appen och placera din smartphone i ditt VR-headset
  • Justera och kalibrera
  • Välkommen in i vår virtuella värld 
Vård och omsorgspersonal i möte

Virtuell verklighet för djupare inlärning

Den virtuella verkligheten (virtual reality) gör inte bara utbildningen rolig och engagerande, den är också mycket effektiv när det gäller att förändra beteende. Forskning visar att vi kommer ihåg så mycket som 90 % av en handling, när vi faktiskt utför eller simulerar den.

Utbildning baserad på den senaste forskningen

Tork VR-utbildning i handhygien för äldreboende är baserad på WHO:s riktlinjer för handhygien (basala hygienrutiner). För att säkerställa att utbildningen skapar beteendeförändring och förbättrar följsamheten till handhygienrutiner hos personalen, har vi valt att utveckla träningen i nära samarbete med äldreboenden, beteendevetare och de främsta handhygienexperterna på området.