Tork PaperCircle® – världens första återvinningstjänst för pappershanddukar

Tork PaperCircle® är den enda återvinningstjänsten för pappershanddukar i sitt slag. Vi hjälper dig att ställa om till en cirkulär verksamhet genom att samla in och återvinna dina använda pappershanddukar till nya mjukpappersprodukter. Efter lyckade pilotprojekt i Tyskland och Nederländerna erbjuder vi nu Tork PaperCircle® på fler Europeiska marknader. 
 
Tillsammans med dig och våra pålitliga återvinningspartners sluter vi kretsloppet för dina använda handdukar genom att återvinna dem till nya mjukpappersprodukter på en lokal Essity-fabrik.
 
flow_SV.jpg
 
“Tork PaperCircle® är ett bra exempel på hur vi banar väg för en ny cirkulär ekonomi för professionell hygien tillsammans med våra kunder”, säger Kersti Strandqvist. Senior Vice President, Group Sustainability, Essity.

Vilka är fördelarna? 
Tork PaperCircle® är en komplett lösning som hjälper dig att uppnå dina hållbarhetsmål genom att minska avfallet med upp till 20 % och minska koldioxidutsläppet för dina pappershanddukar med upp till 40 %*. Dessutom är det ett starkt ställningstagande som visar ditt engagemang för hållbarhet, både för besökare och medarbetare. 
 
chart_SV.jpeg
 

Så här fungerar Tork PaperCircle ®
Vi har utvecklat Tork PaperCircle® i samarbete med kunder och återvinningsexperter för att säkerställa att tjänsten är effektiv, hållbar och uppfyller dina behov. Så här fungerar det i praktiken.
 
  • Dina besökare och medarbetare använder toalettutrymmena som vanligt, men när de har torkat händerna slänger de pappershanddukarna i en separat papperskorg. Skyltar inne i toalettutrymmena gör detta lätt och intuitivt
  • Städpersonalen tömmer papperskorgarna som vanligt men förvarar de använda handdukarna separat på städvagnen. Vi erbjuder utbildning och informationsblad som gör det lätt att införa den nya rutinen
Vår återvinningspartner samlar in pappershanddukarna och fraktar dem till den lokala Essity-fabriken.
 
  • Essity-fabriken återvinner pappershanddukarna till nya mjukpappersprodukter
  • Dina använda pappershanddukar återförs till kretsloppet i form av nya mjukpappersprodukter
Vårt engagerade team hjälper dig genom installation, implementering och löpande drift för att säkerställa att övergången till mer cirkulära toalettutrymmen går smidigt och är effektivt. Tork PaperCircle® är lätt att implementera och den löpande avfallshanteringen är kostnadsneutral.
 
Tjänsten har uppmärksammats för sitt innovativa bidrag till ett cirkulärt samhälle
Tork PaperCircle® har belönats med några av branschens mest prestigefyllda utmärkelser och erkännanden. År 2018 vann det både Innovation Award och Visitors Choice på Interclean i Amsterdam och European Paper Recycling Council lyfter fram Tork PaperCircle® som en innovation som bidrar till Europas hållbarhet genom att aktivt främja pappersåtervinning.
 
Interclean 2018 Award logotyp-kategorivinnare.jpg    Interclean 2018 Award logotyp-vinnare av besökarnas val.jpg 
 
”Vi var väldigt imponerade av tjänsten Tork PaperCircle ® . Det är ett ytterst ambitiöst projekt och det första i sitt slag som erbjuder en tjänst för pappersåtervinning i kunders byggnader”, säger Michelle Marshall 
Juryordförande, Interclean.
 
 
 *Resultatet från en livscykelanalys (Life Cycle Analysis, LCA) som utfördes av Essity Tork och verifierades av IVL, Svenska Miljöinstitutet, 2017, där processerna som undvikits har tagits med i beräkningen.